Fri fragt
Returret
Dansk firma
Prismatch
Valgte sprog er: Dansk Dansk
0
0,00 kr.

Op til sommeren 2021 overså vi en fejl – det beklager vi

Forbrugerrådet TÆNK udførte i sommeren 2021 en test på skoletasker, der blandt andet omfattede kemi. TÆNK fandt et uønsket ftalat*, DEHP, i de indvendige lag i reflekserne på den JEVA-skoletaske, de testede.

Medmindre man aktivt sprætter syningerne op og åbner de indkapslede lag, vil stoffet ikke kunne komme i kontakt med huden og omgivelserne.

Den testede model var vores BEGINNERS i farven 09 Monster Wheels.

På illustrationen kan du se hvilke dele på skoletasken det drejer sig om:

JEVA stoppede omgående brugen af reflekserne, hvori ftalaten DEHP blev fundet i det nederste indkapslede farvede materiale.

Ovenpå er påsyet et klart reflekterende materiale som IKKE indeholder ftalater, dvs. der ikke er direkte hudkontakt med det ftalatholdige materiale.

Vores producent og dermed vi, overså desværre den pågældende fejl.
Som følge heraf var vi i tæt samarbejde og dialog med Miljøstyrelsen og kemikalieinspektionen.
Kemikalieinspektionen meddelte på den baggrund d. 12. juli 2021 JEVA, at JEVA fik en indskærpelse om at overholde reglerne om ftalater i artikler.
Denne har JEVA modtaget, og sagen er afsluttet.
Kemikalieinspektionen vurderede, at skoletasken ikke udgør nogen sundhedsmæssig risiko for brugeren.

Det har altid været JEVA’s erklærede målsætning at levere skoletasker, som er fri for alle skadelige stoffer i henhold til gældende lovgivning og grænseværdier.
Det har vi kunnet stå inde for i mange år, hvilket tidligere tests også har bekræftet.
Dette ideal lever vi naturligvis op til igen – klik her og se vores laboratorietest af ftalater.

I 2015 testede TÆNK nøjagtig samme model BEGINNERS fra JEVA – og gav BEGINNERS gode karakterer på alle parametrene: ERGONOMI, FUNKTIONALITET, HOLDBARHED og KEMI.

Et forventeligt testresultat, i forhold til vores målsætning, design- og produktionsprincipper.

Modellen BEGINNERS var uforandret ved testen i 2021. Derfor er vi naturligvis helt uforstående overfor, at 2021 testresultatet fra TÆNK kan afvige så markant fra 2015.

Troværdighed har altid haft den højeste prioritet i vores virksomhed, og BEGINNERS er en model, JEVA hvert år sælger til 12.000 glade skolebørn og deres forældre – det er vi stolte af.

Denne erklæring er opdateret d. 24/3 2023.