Fri fragt
Returret
Dansk firma
Prismatch
Valgte sprog er: Dansk Dansk
0
0,00 kr.

Ergonomi og funktionalitet findes i alle JEVAs skoletasker og rygsække

JEVA skoletasker er ikke bare populære for deres smarte designs og farver. Vi står inde for den funktionelle ergonomi – afprøvet og udviklet gennem 67 år.


Ergonomiske rygsystemer

3 forskellige rygstøtte-systemer garanterer, at der altid findes en ergonomisk JEVA skoletaske eller rygsæk, der sidder perfekt på ryggen, og dermed sikrer korrekt ergonomi.

Skoletaskens/rygsækkens ryg og barnets ryg “følges altid ad” så der ikke er “lufthuller”. Vores rygstøtte-systemer er bløde, komfortable og stabile, samtidig med at de tilpasser sig barnets ryg.

Ergonomi er også lav vægt

JEVAs skoletasker og rygsække vejer 580-1060 gram – dit barn må nemlig højst bære 10-15% af sin egen vægt.
Derfor gælder det om at købe så let en skoletaske som muligt fra starten. Alle JEVA skoletasker vejer under 1000 gram ekskl. tilbehør, og kun godt 1000 gram inkl. madkasse, drikkedunk og gymnastikpose.

Brystremmen der altid kan reguleres, sikrer at remmene sidder hvor de skal: lige over brystet.
Alle remme på vores skoletasker og rygsække er ‘shapede’ og faconsyede.

Pas på nakke og baghovede

På JEVAs skoletasker og rygsække undgår vi opbygninger, der generer nakken og baghovedet.
Et godt eksempel er, at vores aftagelige gymnastikposer sidder foran på tasken, i stedet for øverst på tasken. De er desuden lange og fladt opbyggede, hvorved vægten barnet bærer, holdes tæt på ryggen/kroppen, og bevægelsesfriheden bibeholdes.

Funktionaliteten har vi også tænkt på, så når gymnastikposen er i brug, kan man stadig nemt og ubesværet komme i alle taskens rum.

EASY-BELT - elastisk mavebælte

Fra og med 2022 kollektionen har vi tilføjet et smart, lille elastisk mavebælte til alle vores skoletasker i modellerne:

BEGINNERS
INTERMEDIATE
START-UP
U-TURN

Mavebæltet er placeret højere end hoften så det ikke generer, når barnet sidder ned, cykler eller bevæger sig generelt.

ergonomisk ryg og mavebælte

Ergoterapeut Helle Hammer Mortensen
Helle Hammer Mortensen, ergoterapeut
www.personligergoterapi.dk

Ergoterapeut, Helle Hammer Mortensen:

Som ergoterapeut glæder jeg mig altid over at se børn med deres skoletaske båret rigtigt på ryggen.

Jeg vil gerne anbefale skoletasker fra JEVA, da modellerne er gennemtænkte og afprøvede gennem mange år.
Skoletaskerne er lette for børn selv at betjene, de har mange gode detaljer, og der er størrelser, som passer til alle børn.

Mine øjne fanges ofte af børn, hvor taskerne ikke passer i størrelsen, f.eks. den lille pige med skoletasken, som hun er lige ved at gå bagover for at bære, da den er alt for stor bagud.
Eller den større dreng som har løsnet skulderstropperne så meget, at tasken hænger alt for løst på hans ryg og bagdel.
De mindre børn som cykler med jakken åben og tasken på skuldrene, men ingen remme er strammet – alt flagrer omkring dem.

 

Jeg ser desværre også eksempler på, at taskerne er så høje ved nakken, at barnet ikke kan se sig ordentligt for hverken til siden eller bagud.

Man skal passe på, at skoletasken ikke bliver for tung. Husk på at tasken vejer noget i sig selv - det gør madpakke, penalhus, bøger, tablet, gymnastiktøj og selv en tom vandflaske også.
Derfor er JEVA’s tasker et godt valg, da de fra starten ikke vejer ret meget: fra 580 – 985 gram. Den gode ergonomi og vægtfordeling hænger også sammen med den lave vægt.

Lær dit barn at rydde op i tasken dagligt, så kun det nødvendige kommer med i skole.
Det er ligeledes vigtigt at stramme skulderstropperne, når tasken er på ryggen, så den passer til barnets påklædning både sommer og vinter, samt altid at spænde brystremmen så skulderremmene ikke glider ud over skuldrene og også gerne mavebæltet, hvis tasken har et.

 

Sådan indstiller du tasken

Det er nemt at bruge en JEVA skoletaske rigtigt, og du vil få fuld udnyttelse af det ergonomiske design, hvis du følger Helles vejledning i denne lille video, hvor hun indstiller en BEGINNERS skoletaske, så den sidder ergonomisk korrekt på vores søde lille model.

 


Korrekt ergonomi & funktionalitet

 1. GOD ERGONOMI ER OGSÅ LAV VÆGT! Køb en skoletaske der ikke vejer ret meget. JEVAs skoletasker og rygsække vejer i sig selv kun 580 – 985 gram.
 2. Korrekt vægtfordeling opnås ved at vælge en skoletaske, der ikke er dyb, så de tunge bøger er placeret så tæt på ryggen som muligt.
 3. Det er en fordel at vælge en skoletaske med et stort, isoleret madkasserum. Nogle skoler har køleskabe, men langt de fleste skoleelever opbevarer deres madpakker i skoletasken.
 4. Tænk på funktionaliteten når der købes skoletaske – vi mener, det er vigtigt, at barnet helt selv kan åbne, lukke, justere og betjene sin skoletaske.
 5. Vælg en skoletaske hvor der ikke er noget, der generer nakke og baghoved. Et godt eksempel er gymnastikposen – på en JEVA skoletaske sidder denne foran i stedet for øverst på skoletasken – og bevægelsesfriheden bibeholdes.
 6. Vi bruger genanvendte materialer i produktionen – dette har altid været et helt naturligt valg for os.
 7. Bred elastik på remmene til opsamling af overskydende rem, og til at holde den valgte remindstilling på plads.
 8. Du kan vaske vores skoletasker og rygsække i maskine på 30º. Hæng derefter tasken op til dryptørring med bunden i vejret 🙂

Skolestart med JEVAs ergonomiske rygstøtte systemer

FOAM-BACK

FOAM-BACK-ryggen finder du på vores skoletasker BEGINNERS og INTERMEDIATE.
Vi har i samarbejde med en kiropraktor udviklet vores populære FOAM-BACK, og den er blevet en succes blandt skolebørnene på grund af sine mange egenskaber:

 • bløde puder der former sig efter ryggen og holder faconen, år efter år, og følger barnets ryg uden at efterlade ”lufthuller” mellem skoletaskens ryg og barnets ryg.
 • en ergonomisk korrekt rygstøtte på en skoletaske er en rygstøtte, der ikke går ind i barnets ryg og generer, og som heller ikke svajer ud af, så der opstår et ”hul”.
 • ryggens materiale er meget let, hvilket holder vægten på selve skoletasken nede. Dette sætter vi stor pris på, da et barn kun må bære 10-15% af sin egen vægt.

SUPPORT-BACK

Senere udviklede vi vores SUPPORT-BACK, som altid har 3 eller 4 støttepunkter, der understøtter ryggens bevægelser præcis der, hvor behovet er. Materialet er skum med mesh på toppen, som er blødt og samtidig meget slidstærkt.
SUPPORT-BACK bruger vi på skoletaskerne START-UP, U-TURN, samt rygsækkene SQUARESURVIVOR og SUPREME.

PANEL-BACK

Rygsystemet PANEL-BACK findes på skoletasken PRACTISED og rygsækkene BACKPACK og BACKPACK XL.
Som navnet siger, er dette rygstøttesystem formet i paneler, der er bløde, samtidig med at de støtter ryggen optimalt i en lang linje fra skuldre til lænd. Denne ryg har samtidig en god ventilation, da panelerne er lavet i mesh.

Fælles for alle vores ergonomiske rygstøttesystemer er, at vi undgår opbygninger, der generer nakke og baghoved, dermed bibeholder barnet sin frie bevægelighed.
Vores rygstøttesystemer opfylder alle de samme krav til korrekt ergonomi.